Popularne posty

14 października 2010

Przepis "angielski"

Jaja po szkocku:

Składniki:
    
    http://www.flickr.com/photos/flying_fin/4486871885
    
  • mielona cielęcina 50 dag
  • jajka 10                        
  • mąka                            
  • bułka tarta                     
  • olej do smażenia            
  • pieprz                           
  •  
  • sól                                                                                                           
Sposób przygotowania:      

8 jaj ugotować na twardo. Mięso przyprawić solą i pieprzem, dobrze wyrobić, podzielić na 8 części. Obrane jaja oblepić mięsem, obsypać mąką, obtoczyć najpierw w roztrzepanych jajach, a potem w bułce tartej i ułożyć w koszyczku do smażenia frytek. Koszyk zanurzyć w rozgrzanym oleju i smażyć 6-10 min. Gorące jaja (całe lub przekrojone na pół) podawać z pieczywem, musztardą lub ketchupem.
Przepis został nadesłany na konkurs “I co teraz jemy!” (2008) przez użytkownika Marta (martihaw)

Brak komentarzy: